Onze vijf sterren die u zult waarderen!

Logo_oranjehoen_blauw

Dé vijf sterren kip van Nederland!

Wij werken continue aan de betere wereld en willen met de Oranjehoen het beste van het beste laten zien aan Nederland. Wij hebben daarvoor vijf pijlers in het leven geroepen.

Klimaat

Onze Visie

Wij geloven in rentmeesterschap. Wij willen de aarde beter achter laten dan wij hem gevonden hebben. Wij gebruiken daarom reststromen van de akkerbouw om de kippen te voeden en de mest van de kippen om de akkerbouw te voeden

Krinkglooplandbouw in optima forma. Zo werken wij continue aan een betere wereld. 

Lokaal voer, geen soja

Het klinkt zo simpel, maar dat is het niet!
Wij werken echter met alleen lokaal voer. Dat betekent geen volle boten met soja, maar lokale producten.

Als klap op de vuurpijl gebruiken wij ook nog eens reststromen om de Oranjehoen te voeren.
Daar krijgt hij ook nog eens zijn unieke kleur vandaan.

De toekomst

De boerderij is zelfvoorzienend in zijn elektra. De extra prijs vraagt volgens Johan namelijk ook een verplichting; een verplichting om het over twee jaar beter te doen dan nu. Niet door miljoeneninvesteringen, maar door te focussen op verduurzaming vanuit de huidige situatie van een boer, kan de Oranjehoen continue verduurzamen. Dit kan zowel op het gebied van dierwelzijn als op het gebied van milieu zijn.

Circulaire Landbouw

Lokaal voer zonder soja

Wij produceren hectares biologische groenten, waar de restanten van aan de kippen worden gevoerd.

Door het beter benutten van de reststromen van ons bedrijf en het investeren in innovatieve maatregelen, biedt deze kip een meerwaarde voor de omgeving. Daarnaast biedt de kip een meerwaarde voor de consument door het toevoegen van reststromen van groente en kruiden.

Voedselverspilling

We wilden voedselverspilling aanpakken met een concept dat voor iedere boer in de sector toegankelijk is. Niet door miljoeneninvesteringen, maar door te focussen op verduurzaming vanuit de huidige situatie van een boer. Vijf tot tien procent van mijn akkerbouw producten worden afgekeurd door schoonheids foutjes, maar mijn kippen doen niet moeilijk over een vlekje of misvorming. Deze resten zijn nu gecertificeerd als voer. Zo gooien we niks weg en de kippen zijn er dol op!

Duurzaamheid

De Oranjehoen moet goed zijn, niet alleen voor de kip en onze gezondheid, maar hij moet ook goed zijn voor de omgeving. Daarom werkt de Oranjehoen continue aan het verbeteren van zijn duurzaamheid. De eerste stap: een energie neutrale boerderij. Dat is behaald met de zonnepanelen op het dak.

De kwaliteit van het vlees

De Unieke Kleur

De kleur van de Oranjehoen is onmiskenbaar en puur natuur!

Uniek in zijn soort en ook nog eens Typisch Hollands. De Oranjehoen is het toonbeeld voor hollands meest welvarende kippetje.

En zeg nou zelf; een beetje kleur in het leven maakt alles zoveel mooier

De malse smaak

Het unieke van de Oranjehoen zit hem niet alleen in de kleur. Juist de smaak is weergaloos, de kip is mals. De filet is sappig. 

Deze unieke smaak komt voort uit het speciale dieet wat wij onze kippen voorschotelen en door de ruimte die onze kippen geven voor de optimale ontwikkeling van het vlees. Het stressvrije & diervriendelijke leven van onze kip zorgt er dan ook voor dat u kunt genieten van het perfecte stukje vlees!

Betere voedingswaarde

Door het unieke dieet krijgen de kippen meet voeding binnen. Dat betekend meer voeding voor de kip en meer voeding in de kip.

Elke kip heeft meer van uw dagelijkse voedingswaarde.

Diervriendelijk

Het betere leven

Niks dan het beste voor onze Oranjehoen. Zo krijgen onze kippen de ruimte om te scharrelen en mogen ze altijd in de zon zitten. We werken helemaal volgens het principe van de Dierenbescherming.

Het Beter Leven Keurmerk van de Dierenbescherming mag dan de basis zijn, bij de Oranjehoen gaan we verder.

HET BESTE VOOR ONZE KIP

Wij gaan ver voor onze Oranjehoen. Wij zorgen niet alleen voor voldoende ruimte en gezonde voeding, maar ook voor een ideaal klimaat.

Het klimaat stemmen wij af op de ontwikkeling van onze kip. Zo starten de kuikens in een warm en vochtig klimaat om het ze zo goed mogelijk naar hun zin te maken. 

Het kippenvoer

We mixen reststromen van groenten en kruiden zoals wortels, bieten, oregano en kurkuma en voeren deze aan onze kippen. De voedingsstoffen uit die kruiden maken antibiotica overbodig. Door het toedienen van de extra kruiden en groenten bevat het voer extra mineralen en vitamines. Daardoor krijgt de kip zijn unieke smaak, maar heeft de Oranjehoen ook meer “reserve” en zijn ze veel vitaler.

Super gezond

Je bent wat je eet

Door het unieke dieet van de Oranjehoen, wordt niet alleen de kleur anders maar de kip zelf ook.

Onze kip is veel malser en heeft daarnaast ook nog eens meer voedingswaarde dan normaal!

Geen antibiotica

Het vlees van onze Oranjehoen is altijd antibiotica-vrij. Door onze kippen de tijd en ruimte te geven om rustig groot te worden en een uniek luxe dieet voor te schotelen is het gebruik van antibiotica niet nodig. 

Zo werken wij aan gezondheid voor mens, dier en milieu.

 

De Kip

Er is voor een robuust oer ras gekozen, die langzaam groeit en de oer-kenmerken van een kip vertoont, met actief scharrelen, zeer attent is en prachtige kleuren heeft. Net als bij opa vroeger.

Vijftig tinten bruine kippen in de stal. Dat is gelukt met de Oranjehoen.